Zakaj imajo psi radi menstruacijsko kri? (2022)

Predloga Zakaj-Do-Psom je všeč-Obdobje-Kri

Če je vaš pes kadarkoli med menstruacijo ves čas vohal vaše spodnje predele, se zlahka počutite obremenjeni. Prav tako ni tuje, da psi v smetnjakih poberejo rabljene tampone in si na vašem dvorišču pripravijo celo “žvečenje in trganje”.

Torej, zakaj imajo psi radi menstruacijsko kri? No, psi svoj svet večinoma doživljajo s svojim vonjem. Ta bitja, ki jih poganja vonj, imajo konec 300 milijonov sense receptorje in vohajo stvari, da zberejo informacije, ki temeljijo na vonju.

Njihov močan vonj je tako prepričljiv, da lahko pes pomaga pri forenzičnih preiskavah, odkrivanju posteljnih stenic in celo opazi posebne zdravstvene težave, kot je rak. Torej, ali psi lahko zavohajo vašo menstruacijo? Ja, lahko!

Ko imate menstruacijo, bo vaš mladiček hitro opazil, da dišite drugače. Na srečo vaš oportunistični in grobi mednožni vohač ni nestrpen ali ne išče informacij, povezanih s spolom. Malo je radoveden glede vašega novega vonja in zanima ga zbiranje informacij o vas.

Ali psi vedo, kdaj imate menstruacijo?

Morda se sprašujete, “ali psi zavohajo menstruacijo?” Oni lahko. Psi, tako kot mačke, vedo, kdaj imajo ženske menstruacijo. Psi imajo radi kri predvsem zaradi njenega izrazitega vonja po beljakovinah.

Privlači jih menstrualna kri in jo lahko zaznajo po vonju in ravni hormonov. Odvisno od situacije lahko vaš pes samo povoha vaše uporabljene tampone ali vložke ali pa stvari ponese malo dlje in jih prežveči.

Ali mojega psa privlači menstruacijska kri?

Ali mojega psa privlači menstruacijska kri?

Vonj beljakovin bo naravno pritegnil vašega psa. Poleg tega bo vaš pes zaznal tudi vašo menstruacijo zaradi višjih ravni feromonov. Feromoni so kemikalije, ki jih sesalci, vključno z ljudmipovzročijo, da spremenijo ali sprožijo določeno vedenje pri drugih živalih podobnih vrst.

Feromone proizvajajo apokrine žleze, ki so v glavnem koncentrirane okoli predelov dimelj. Ta umestitev je morda razlog, zakaj bo vaš mladiček med menstruacijo želel vohati vaše mednožje. Iskal bo informacije na podlagi vonja o vašem spolu, razpoloženju, ali imate ovulacijo in drugo.

Apokrine žleze proizvajajo visoko raven feromonov med menstruacijo, takoj po porodu in med spolnim odnosom. Sprememba telesnega vonja povzroči, da je vaš kuža navdušen in radoveden, da bi izvedel več o vas.

Tudi psičke proizvajajo feromone, zlasti med njihovimi toplotnimi cikli. Vonj opozori moške oči, da so pripravljeni na vzrejo.

Ali na mojega psa vpliva moja menstruacija?

Naj se sliši grozno, vaš pes bo vedel, da imate menstruacijo, ko bo dobro povohal vaše feromone. Ponovno so feromoni kemikalije, ki spreminjajo vedenje in delujejo predvsem z živalmi iste vrste.

Kljub temu lahko vaš kuža takoj usmeri pozornost na vas z vonjem feromonov v zraku. To dejanje nikakor ne pomeni, da vas vaš pes vidi na enak način kot psička v vročini.

Vaš moški pas lahko gre tako daleč le, če zazna vonj vaših feromonov. Kemikalija bi lahko spremenila določeno vedenje, zaradi česar je vaš kuža videti nekoliko bolj igriv kot običajno. Morda boste opazili, da vam pes zakoplje glavo v naročje ali poskuša pojesti zavržene menstrualne izdelke iz smeti.

Če je vaš pas samica, bo zaznal tudi spremembe v vašem vonju. Vendar ga vonj ne bo tako navdušil, kot bi zanimal psa samca.

Preverite več: Zakaj psi spijo tako, da je njihova zadnjica obrnjena proti vam? in Zakaj psi spijo ob vznožju postelje?

Zakaj imajo psi radi menstruacijsko kri? 6 razlogov, ki temeljijo na dejstvih

Zakaj imajo psi radi menstruacijsko kri 6 razlogov, ki temeljijo na dejstvih

Včasih psi jedo netradicionalno hrano, vključno z umazanijo, fekalnimi snovmi, travo in celo uporabljenimi tamponi. Čeprav je vedenje povsem odvratno, ni omejeno na privlačnost do ženskih higienskih izdelkov.

Vse, kar ima človeške biomedicinske odpadke, je verjetno vir radovednosti za vašega mladička. Ta seznam vključuje okrvavljene tampone, umazane plenice in celo uporabljene kondome.

Tukaj je šest razlogov, ki temeljijo na dejstvih, zakaj vašo psičko privlači vaša menstruacija.

1. Očji menijo, da je vonj po menstruaciji zanimiv

Feromoni v vaši menstruaciji proizvajajo vonj, ki se psom zdi zanimiv. Vaš kuža bo želel povohati vaše mednožje ali okusiti vaše rabljene vložke in tampone, če je le mogoče. Na primer vohanje in lizanje menstruacijske krvi jim omogoča, da odkrijejo nekaj novega.

2. Psi ljubijo smrdljive bombe

Psi radi žvečijo smrdljive stvari, vključno z vašimi čevlji in umazanimi nogavicami. Prav tako bodo raje pobrali vaše rabljene tampone, ki smrdijo, iz vašega koša za smeti.

Na splošno bodo vašega kosmatega prijatelja bolj pritegnile vaše rabljene blazinice, ko bodo začele dišati po posušenih ribah. Vonj je morda za vas grozen, vendar bo vaš kuža zaznal vonj hrane in želel ugrizniti.

3. Psi so lovci in mrhovinarji

Psi so oportunistični hranilci. Njihovi predniki so bili lovci in mrhovinarji preden so bili udomačeni. Pojasnjuje, zakaj psi obožujejo človeške telesne tekočine, vključno z znojem, uriniranjem, semenom in menstruacijo.

Zaradi naravnega živalskega nagona se bo vaš srčkan kuža močno zanimal za vse, kar ima človeški vonj, še posebej, ko začne smrdeti ali propadati. Zaznal ga bo kot hrano, vaši uporabljeni tamponi pa bodo bolj privlačni, ker dišijo po gnilem mesu ali beljakovinah.

Zato ne bodite preveč strogi do svojega ljubljenčka. Psi so genetsko zasnovani tako, da nenehno iščejo hrano.

4. Psi so lahko neokusni in neotesani

Psi potrebujejo ustrezno usposabljanje, da se naučijo ohranjati zdrave osebne meje. Brez treninga se lahko malce zmešajo in se celo odločijo, da bodo vaše dvorišče potresli z natrganimi kosi smrdljivih tamponov, ko imate družbo.

Usposabljanje psov vam lahko pomaga, da se izognete tem neprijetnim situacijam. Lahko je grozno, če vaš kuža hodi naokrog in voha dimljama naključnih ljudi, ker lahko zavoha menstruacijsko kri. Izurjen pas bo dovolj vljuden, da bo užival v vonju na daljavo. Svojega psa bi morali s preprostim ukazom prepričati, da preneha z vedenjem.

5. Psi so po naravi radovedni

Apokrine žleze so močno koncentrirane okoli predela dimelj. Psi drug drugega vohajo po zadnjici, da bi iz feromonov zbrali informacije o prehrani, spolu, razpoloženju in zdravstvenem stanju svojih vrstnikov.

Ko vaš kuža zazna vašo menstruacijsko kri, to vidi kot informacijski center. Podatke o vas lahko zbira tako, da voha vaše mednožje ali liže stvari, ki vsebujejo vašo telesno tekočino. To vključuje vaše rabljene tampone.

6. Vedenjske težave

Drug razlog, zakaj vaš pes ne pusti, da vaši rabljeni tamponi počivajo v vašem košu za smeti, je ta, da ima vedenjske težave. Pomisleki, kot je OCD (obsesivno kompulzivna motnja) lahko povzroči, da se vaš pas želi vključiti v nenavadno vedenje, kot je večkratno lizanje naključnih stvari.

Izkušen trener psov lahko obravnava vedenjske težave tako, da cilja na njihov vir. OCD pri psih, na primer, pogosto povzročajo tesnoba, stres, dolgčas ali strah.

Kaj se zgodi, ko pes poje tampon?

Kaj se zgodi, ko pes poje tampon?

Ponovno so psi mrhovinarji in bodo vedno iskali priložnosti, da bi jedli netradicionalno hrano. Za razliko od trave in iztrebkov predstavljajo higienski vložki, tamponi, kondomi in plenice za enkratno uporabo potencialno smrtno nevarno nevarnost pri zaužitju.

Higienski izdelki za ženske so super vpojni in se ob stiku s tekočino razširijo. Če vaš pas pogoltne tampon, se lahko zaduši ali trpi zaradi črevesne blokade.

Če sumite, da je vaš kuža zaužil zavržen kopalniški izdelek, morate hitro ukrepati. Tukaj je nekaj opozorilnih znakov, na katere morate biti pozorni:

 • Brez fekalne aktivnosti v 48 urah
 • Prebavne težave, kot je zaprtje
 • Težave pri iztrebljanju ali stalni poskusi bruhanja
 • Izguba apetita
 • Vročina
 • Bolečine v trebuhu

Če opazite katerega od zgornjih simptomov, obiščite svojega veterinarja za dodatne preiskave. Strokovnjak bo z ultrazvokom ali rentgenskimi žarki lociral, kje je tujek, in zagotovil zanesljiv potek zdravljenja.

Nekateri pomisleki, ki se lahko pojavijo, če težava traja predolgo brez zdravljenja, vključujejo:

 • Dehidracija
 • Notranja krvavitev
 • Predrtje ali vnetje črevesnih sten
 • Možna smrt

Kaj morate storiti, če ima vaš pes rad menstruacijsko kri?

Kaj morate storiti, če ima vaš pes rad menstruacijsko kri

Naklonjenost menstruacijski krvi lahko vpliva na odnos med vami in vašim kužkom. Večina staršev hišnih ljubljenčkov potrjuje, da se počutijo razburjene ob pogledu na svoje kosmate prijatelje, ki žvečejo uporabljene blazinice ali jim ližejo menstruacijsko kri.

Tu so trije nasveti, ki vam bodo morda prav prišli:

 • Omejite dostop vašega psa do rabljenih kopalniških izdelkov.
 • Zavijte svoje rabljene ženske izdelke, preden jih zavržete, da omejite njihov smrad
 • Vpišite svojega kosmatega prijatelja na usposabljanje, kjer se lahko nauči preprostih ukazov, kot je “pusti to”.

Zaključek zakaj psi imajo radi menstruacijsko kri

Zakaj imajo psi radi menstruacijsko kri

Torej, zakaj imajo psi radi menstruacijsko kri?

Lahko si ga predstavljate kot stranski učinek močnega vonja. Psi so zelo osredotočeni na vonj, kar jih predisponira, da se zanimajo za vir vašega novega vonja. Ali bo vaš kuža potešil svojo radovednost in bo povohal vaš dimeljski predel ali ne, je zelo odvisno od tega, kako dobro je izšolan.

Psiček, ki je usposobljen za vljudno pozdravljanje, bo še vedno zaznal vašo menstruacijo, vendar ne bo potisnil nosu, kamor ne sodi. Če vas skrbi vedenje vašega psa med menstruacijo, pomanjkanje osebnih meja ali oportunistične nagnjenosti k hranjenju, vam lahko trener psov zagotovi zanesljivo pomoč.

Všeč vam bo tudi: