Zakaj moj pes hodi naokoli in kaki? (2022)

Zakaj se moj pes sprehaja in kaki

Kot pasji starš ste verjetno bili priča, da vaš kosmati prijatelj počne stvari, ki jih morda ne razumete povsem. Ko se vaš pes sprehaja in kaki, se vam bo to morda zdelo čudno in se sprašujete, kaj motivira vašega psa za to?

Vaš pes hodi naokoli in se kaki zaradi slabe prehrane, atrofije mišic, dolgega in trdega blata, fekalne inkontinence, označevanja ozemlja in vztrajno negativne navade. Prav tako lahko pokakajo zaradi alergij na določeno hrano, tesnobe in razburjenja.

Nadaljujte z branjem, če želite odkriti, zakaj vaš pes hodi naokoli in kaka. Poleg tega bomo razložili, ali lahko to vedenje ustavite in kako ga ustaviti.

Drugi članki, ki bi jih želeli: Najboljši sistem za odstranjevanje pasjih odpadkov in Najboljša pasja hrana za manj iztrebkov.

Zakaj moj pes hodi naokoli in kaki?

Če vaš pes hodi in kaka hkrati, ni normalno vedenje. Vendar, kaj motivira vašega psa za to?

Sledi nekaj možnih razlag za to, da se vaš pes sprehaja in kaka.

Slaba prehrana

Slaba prehrana

Prehrana vašega psa morda prispeva k njihovi nezmožnosti nadzora, kdaj in kje odvrže smetišče. Vaš pes ima lahko zaprtje ali drisko zaradi nepravilne in neuravnotežene prehrane.

Če je vaš pes zaprt, se bo morda moral med kakim naokoli sprehajati, da zagotovi, da se v njihovih skledah poveča pritisk, da izloči kakec. Po drugi strani, če ima vaš pes drisko, lahko hodi naokoli in se kaki zaradi nezmožnosti zadrževanja blata.

Oblika, barva in konsistenca iztrebkov vašega psa so vsi pokazatelji njihovega splošnega zdravja. Premehak ali pretrd iztrebek bo vašemu psu povzročil nelagodje, morda ga bo prisilil v hojo in kakkanje.

Kot bo razkrilo hitro iskanje po internetu, je optimalna pasja hrana sporna tema.

Stalno pa je, da mora biti vrhunske kakovosti in vsebovati beljakovine, vodo, maščobe, ogljikove hidrate, minerale in vitamine.

Mišična atrofija

Mišična atrofija

Ali tvojemu psu trepetajo noge? Se vaš spremljevalec zvija v agoniji?

Če je temu tako, lahko krivite bolečine v mišicah, počene vezi in poškodbe okončin. običajno izguba mišic se razvije s staranjem psov, saj se njihove mišice zaradi zmanjšane aktivnosti poslabšajo.

Poleg tega ohranjanje položaja počepa med defekacijo zahteva precejšnjo moč in obremenitev mišic. Splošna šibkost lahko vašemu staremu psu oteži zadrževanje iztrebkov dalj časa. Zaradi tega se starejši psi radi sprehajajo, da bi povečali svoje udobje zaradi pomoči gravitacije.

Dolg ali trd blato

Dolg ali trd blato

Če je blato, ki ga vaš pes poskuša izločiti, predolgo ali če iztrebek ne pride ven, je običajno opaziti, da se psi sprehajajo in kakajo. Enako se zgodi, če se iztrebki ujamejo v kožuh, ko pes vzame smetišče.

Vaš pes s hojo poskuša odstraniti odpadke. Vaš kosmati prijatelj se lahko s svojimi zadnjicami pomakne po travi in ​​tako pomaga pri odstranjevanju iztrebkov, če postane dovolj razočaran.

Obstaja veliko razlogov, zakaj se iztrebki podaljšajo do točke, ko je potrebna nerodna hoja v počepu. Dolgodlake pasme psov lahko na primer doživijo dodatne težave, če se del odpadkov prilepi na njihovo dlako.

Krzno, ki deluje primerljivo z vezivom v cementu, veže blato, kar ima za posledico izjemno dolge hlode iztrebkov. Podobno se zgodi, če vaš pes poje travo za lajšanje želodčnih težav.

Fekalna inkontinenca

Fekalna inkontinenca

Fekalna inkontinenca je bolj zdravstvena težava, pri kateri lahko kateri koli pes, ne glede na starost ali pasmo, razvije nezmožnost nadzora črevesja. Neuspeh pri nadzoru črevesja je lahko posledica bolezni, nesreče ali slabe prehrane. Drugi znaki slabega nadzora črevesja so plini, driska, bruhanje in driska.

Če je vaš pes bolan ali ima resne zdravstvene težave, bo morda imel težave z uravnavanjem iztrebkov. Obnašanje je pogosto pri psih, okuženih s parvovirusi, paraziti ali drugimi boleznimi. Vzrok so lahko tudi poškodbe ali atrofija črevesne mišice.

Zaradi njihove nezmožnosti, da se zadržujejo, boste morda opazili, da ima vaš pes več nesreč z iztrebki v hiši.

Označevanje ozemlja

Označevanje ozemlja

Označevanje ozemlja je eden najpogostejših in razumljivih vzrokov za hojo in kakanje. Živali že leta uporabljajo svoje lulanje in iztrebke, da bi oznanile svojo prisotnost in se izogibale stiku z drugimi živalskimi deli, zato to ni presenetljivo.

Ko svojega psa peljete na sprehod, se lahko sprehaja in pokaka kot odgovor na to, da zazna vonj druge živali in želi na skrivaj odložiti svoj kakec. Seveda dišavne žleze obkrožajo anus vašega psa in oddajajo oster vonj, ko se vaš pes sprehaja.

Mošusni smrad pomaga vašemu psu pri samoidentifikaciji in opozori druge pse na njihovo prisotnost. Hoja pomaga okrepiti mošusni vonj žlez, kar jim omogoča, da za seboj pustijo močnejši vonj, in v tem primeru je psa naučiti, da sedi med kakanjem, enostavno z nenehnim naporom in obilico priboljškov, če je tako.

Vztrajno negativna navada

Vztrajno negativna navada

V nekaterih primerih je čudno vedenje vašega psa, ki se sprehaja in kaka, posledica ustaljenih navad.

Ko se psi starajo, postanejo njihovi mehurji in črevesje težje nadzorovati. Pogosto se lahko zgodijo nesreče z iztrebki in mnogi mladi mladiči poskušajo popraviti situacijo tako, da se preselijo na ustrezen prostor za kahlico sredi odlagališča.

Naučiti svojega psa, da ima več nadzora, je kritičen del domačega šolanja. Vendar pa vsi psi niso sposobni prekiniti navade. Medtem ko se psi morda naučijo vzdrževati gibanje črevesja, dokler ne dosežejo zunanjosti, je sprostitev med hojo naokoli težja navada.

Na srečo je z nekaj vaje mogoče vedenje odpraviti.

Alergije na različna živila

Alergije na različna živila

Druga možnost, da je blato vašega psa pretirano trdo ali mehko, je, da je alergičen na hrano. Torej so lahko alergije vzrok, da vaš pes kaki med sprehodom.

Ne glede na to, ali vaš pasji spremljevalec že od začetka uživa isto hrano, se lahko alergija na hrano razvije kadar koli. Pravzaprav se lahko alergije razvijejo čez noč.

Na žalost je precej težko ugotoviti, ali je vaš mladič alergičen na določeno hrano, še posebej, če jo je že nekaj časa. Zato testirajte vsako alergijo posebej.

Poleg tega je težko ugotoviti, koliko alergij na hrano imajo, a najpogostejši alergeni so piščanec, čokolada, govedina in mlečni izdelki.

Anksioznost

Anksioznost

Anksioznost je lahko dejavnik pri sprehajanju in kakanju vašega psa. Če ima vaš kosmati prijatelj anksioznost ali če ste posvojili zlorabljenega psa, lahko to opazite kot del njihovega vedenja.

Anksioznost se običajno pojavi, ko psi živijo v neznanem habitatu. Ko so psi v neprijetnem okolju, bodo poskušali karkoli zapustiti ta prostor.

Zaradi nevarnosti, da bo vaš pes izpostavil kakkanje, bo vaš mladič poskušal kakiti in oditi. Občasno se bo pes sprehodil po njihovih iztrebkih, da bi dosegel znano mesto, da bi se počutil manj tesnobno.

Vznemirjenje

Vznemirjenje

Razen zaskrbljenih psov, obstajajo neverjetno navdušeni psi. Mnogi psi se razveselijo, ko se odpravijo na sprehod. Oddahnili so in navdušeni so zunaj, ker jih čustva dušijo.

Preden se zavedate, boste imeli popolnoma hiper psa, ki bo kakkal na travniku. To je presenetljiv pogled, a je tudi zelo neškodljiv.

Razmislite o tem, da svojega psa peljete na sprehod v znane kraje, preden se pokaka, da ga boste pomirili. Ko preidejo v črevesje, se lahko premaknete na druge očarljive lokacije.

Kaj so navajeni

Kaj so navajeni

Ni vedno razloga za to, zakaj vaš pes hodi, medtem ko kaki. Mladič bo delal samo tisto, kar hoče. Zaradi tega pustite psu, da se prosto kaki, in če je tako, nadaljujte s hojo. Psi so edinstveni kot ljudje. Dovolite jim, da so sami in uživajo v svoji edinstvenosti! Nekateri psi se želijo izkakati in oditi.

Drugi se odločijo, da bodo sprostili majhno količino in se izognili vonju, da bi zaključili svoj posel v bolj čistem ozračju. To je enakovreden napihnjenju sredi blata pri ljudeh. Da, veste, da se nekateri člani skupine ukvarjajo s to dejavnostjo.

Kako lahko preprečite svojemu psu sprehajanje in kakanje?

Kako lahko preprečite svojemu psu sprehajanje in kakanje?

Če to vedenje opazite prvič, je to lahko znak zdravstvene skrbi. Razmislite o tem, da svojega mladiča odpeljete na pregled za kakršno koli stanje, od zaprtja do česa resnejšega, na primer strgane vezi.

Opaziti morate, da se njihovo obnašanje pri iztrebljanju vrne v normalno stanje, ko obiščejo veterinarja in se zdravijo. Če ima vaš pes to navado, odkar ste ga pripeljali domov, je morda težje spremeniti.

Poleg tega, kot je bilo že rečeno, je lahko naučeno ali prirojeno vedenje. Obrnite se na trenerja in preverite, ali ima kakšen predlog za spremembo vedenja.

Vendar, ali je resnično kritično popraviti vedenje? Medtem ko je čakanje, da se vsakih nekaj minut na sprehodu izpraznijo, lahko dražeče, je morda pametneje, da ga »odpustimo«, razen če obstaja zdravstveni razlog. Dovolite jim, da kakijo na kakršen koli način.

Zaključek zakaj moj pes hodi naokoli in kaki?

Zakaj moj pes hodi naokoli in kaki?

Čeprav lahko ekscentrične straniščne navade vašega psa dražijo, jih poskusite pustiti. Ne boste vedno razumeli, zakaj se vaš kosmati prijatelj obnaša na določene načine. Dobro znano dejstvo je, da lahko iztrebki vašega psa razkrijejo več, kot verjamete. To preprosto ni jezik, ki bi ga ljudje lahko razumeli.

Ni nenavadno, da vas skrbi pes, ki hodi naokoli in kaki. Morda nikoli ne boste vedeli, zakaj se vaš pes tako obnaša, vendar dokler ni prisoten noben znak bolezni, ni nevarnosti, da mu dovolite, da uživa v nekoliko prenosnem stranišču.

Drugi članki, ki bi jih želeli:

Še vedno me zanima, zakaj psi hodijo naokoli in kakijo? Oglejte si ta videoposnetek.