Zakaj moj pes nenadoma sovraži svoj zaboj? (2022)

Zakaj-Moj-Pes-Nenadoma-Sovraži-Svoj-Zaboj-predlogo

Oh ne! To je najhujša nočna mora pasjih staršev. Če vaš pes nenadoma sovraži svoj zaboj, se verjetno sprašujete, zakaj. Nekateri psi cvilijo, se nočejo približati svojemu zaboju ali se izogibajo sobi z zabojom.

Tu so najpogostejši razlogi, zakaj psi začnejo sovražiti svoj zaboj in kaj lahko storite glede tega.

Drugi članki, ki bi jih želeli: Najboljši zaboji za težke pse in alternative za zaboje za pse.

Ločitvena tesnoba

Če svojega psa pogosto pustite pri miru, bi lahko imel težave ločitvena tesnoba.

Po drugi strani pa nekatere pasme doživljajo ločitveno tesnobo, ko ste le za kratek čas narazen ali celo, če greste v drugo sobo!

Če je temu tako, bo vaš pes povezal bivanje v zaboju s tem, da je stran od vas. Ločitvena anksioznost je lahko od blage do hude. Če vaš pes kaže znake stiske, je morda bolje, da ga postavite v majhno sobo z otroškimi vrati.

Zakaj moj pes nenadoma sovraži svoj zaboj?

Dolgčas

Vašemu psu je morda dolgčas v zaboju. Morda bo razburjen, če nima žvečilne paličice ali kakšne druge igrače za obogatitev, ki bi ga lahko zaposlila.

Tudi z igračami se nekateri psi kar dolgočasijo. Za boj proti dolgčasu:

 • Poskrbite, da bo vaš pes vsak dan vajen vsaj 30 minut.
 • Zagotovite mu obogatitvene dejavnosti po hiši.
 • Igrajte igre z njim.
 • Daj mu uganke s hrano.
 • Če je izvedljivo, ga vpišite v tečaj usposabljanja, ki temelji na nagradah, ki mu bo pomagal razviti svojo duševno ostrino.

Počuti se ujetega in nemočnega

Nekateri psi se počutijo ujete v svojih zabojih, kar lahko še posebej velja za pse, ki so v kletki preživeli veliko časa, ko so bili mladi mladiči.

Drugi psi se v svojih zabojih počutijo nemočne. Na primer, če vaš pes zunaj sliši poštnega nosilca, vendar ne more teči do okna in lajati, se lahko počuti nemočnega, da bi zaščitil svoj dom pred vsiljivci. Če mislite, da se vaš pes tako počuti, ga prepričajte, da je vse v redu. Prepričajte se, da ima v zaboju mehko odejo in druge udobne predmete.

Lokacija zaboja

Počuti se ujetega in nemočnega

Če je zaboj v bližini nekaj, kar moti vašega psa, na primer pomivalni stroj, bo razburjen. Ali pa je morda lokacija prevroča ali premrzla.

Če vaš pes, vzgojen v zaboj, zdaj sovraži svoj zaboj, ste ga morda premaknili. Morda je bil zadovoljen s staro lokacijo.

Razmislite o lokaciji zaboja z vidika vašega psa. Ali je v gneči ali hrupnem prostoru? Je na območju preveč nemira? Razmislite o prestavitvi zaboja v tišji del vašega doma, morda v kot.

Pretiravanje

Morda vaš mladič preživi preveč časa v zaboju. Ali ga lovite samo, ko odidete ali pred spanjem, ali ga lovite naključno čez dan?

Vaš mladič ne bo vesel, če bo moral preživeti preveč dneva v svojem zaboju.

Ne zapeljite svojega mladiča več, kot je potrebno. Če preživi preveč časa v svojem zaboju, ga lahko nenadoma začne sovražiti.

Preverite več: Zakaj moj pes nenadoma kriči? in zakaj si psi ližejo ušesa?

Za kazen ste uporabili zaboj

Za kazen ste uporabili zaboj

Če se je vaš mladič obnašal neumno in ste ga za kazen dali v zaboj, bo morda postal zameren nad zaboj. Začel ga bo povezovati z negativnimi izkušnjami.

Ne uporabljajte zaboja kot kazen ali prekinitev. Želite, da vaš mladič razmišlja o svojem zaboju kot o kraju, kjer lahko pobegne stresorjem.

Nagradite svojega mladiča za dobro vedenje in ga poskušajte odvrniti od dejavnosti, ki ga spravijo v težave.

Imeli so nesrečo v zaboju

Psi običajno ne hodijo na kahlico tam, kjer spijo. Če ima vaš pes nesrečo v zaboju, se bo bal, da se bo ponovila.

Poleg tega lahko vonji, ki ostanejo za seboj, vznemirijo vašega psa in ga spomnijo na nesrečo.

Če ima vaš mladič nesrečo v zaboju, ga prepričajte, da je vse v redu. Po nesreči zaboj temeljito očistite z nevtralizatorjem vonjav. Operite vso posteljnino in odeje ter zamenjajte vse igrače.

Strah jih je

Strah jih je

Če vaš pes nenadoma sovraži svoj zaboj, ga je morda nekaj prestrašilo, ko je bil v njem. Ali pa je morda v zaboju nekaj pokvarjeno in ga boli.

Preverite lokacijo njegovega zaboja. Se je zgodilo nekaj strašnega, kot je glasen hrup, ko je bil v zaboju?

Preverite vse dele in se prepričajte, da je vse v dobrem stanju in da ni ostrih kosov, ki bi lahko poškodovali vašega mladiča.

Če imate čez zaboj odejo, jo poskusite odstraniti in preverite, ali se bo vaš mladič počutil bolje. Če nimate odeje, poskusite eno. Nekateri psi imajo radi odeje, drugi pa ne.

Bolečina

Ali je vašemu psu udobno v zaboju? Je dovolj velik? Če je vaš pes utesnjen v zaboju, ga morda boli.

Prepričajte se, da je zaboj dovolj velik in da ima vaš pes mehko posteljo ali odeje. Posvetujte se s svojim veterinarjem, da izključite kakršna koli zdravstvena stanja.

Poskrbite, da vaš pes ne ostane predolgo v zaboju. Za vašega mladiča lahko škodi, če mora dolgo časa ostati v enem ali dveh položajih.

Ne more zadržati svojega mehurja

Zakaj-moj-pes-nenadoma-sovraži-svoj-zaboj-ne more-držati-svoj-mehurja

Po mladiči lahko mladi psi na splošno zadržijo mehur čez noč. Ko pa pes postane starejši, postane težje.

Psi nočejo hoditi na kahlico tam, kjer spijo, zato, če se vaš pes preveč trudi držati mehur, mu bo v zaboju neprijetno in razburjen.

Mnogim psom ni več treba biti v zaboju, ko so stari od 18 do 24 mesecev. Ko je vaš pes starejši, naj spi na vaši postelji ali poleg vaše postelje na tleh. Če ne more zadržati mehurja čez noč, boste morali enkrat ponoči vstati z njim, da ga pustite ven.

Kondicioniranje

Če vaš pes ni hotel iti v zaboj in se odzovete s pozitivno pozornostjo, se bo spomnil.

Na primer, če ga poskušate otročiti in ga prepričati, naj vstopi, mu bo morda všeč pozornost.

Bodite prijazni, a odločni, ko je čas, da vaš pes gre v svoj zaboj. To bi moral narediti preprost ukaz. Če noče vstopiti, dajte priboljšek v zaboj, da bo vstopil. Nato mirno zaprite vrata.

Kako v zaboj izuriti psa, ki sovraži zaboj

Kako v zaboj izuriti psa, ki sovraži zaboj

Naj bo zaboj varno mesto za vašega psa. Poskrbite, da bo v vašem domu na mirni in prijetni lokaciji, kjer ni prevroče in ne prehladno.

Vaš pes bi moral imeti zaboj za pozitiven kraj za mir in počitek. Njegov zaboj bi moral biti všeč.

Pustite vrata na zaboju odprta. Vanjo dajte priboljške. Naj vaš pes pride in odide iz zaboja, kot želi.

Na žalost nekateri psi sovražijo svoje zaboje. Dobra novica je, da obstajajo tudi drugi načini kahlica vaš pes. Tej vključujejo:

 • Uporabite papir in blazinice
 • Vzpostavite reden urnik za odhod na prostem za oddih
 • Nagradite svojega mladiča s pozitivnimi afirmacijami in priboljški, če gre na kahlico
 • Nadzorujte prehrano svojega mladiča
 • Prepričajte se, da se vaš mladič dovolj giblje
 • Bodite dosledni in potrpežljivi

Psa vam ni treba omejiti na zaboj, če ste poskusili vse in preprosto ne deluje. Če je v vaši hiši majhen prostor ali prostor, ki ga lahko zaprete z vrati, vam bo to pomagalo privaditi svojega mladiča na kahlico in ga zaščititi, ko niste doma.

Nekateri se odločijo, da bodo svojega kužka ves dan privezali za bok, da bi ga nadzorovali, da ne bi mogel pobegniti in se v hiši ponesrečiti. Ta tehnika je znana tudi kot metoda popkovine ali trening s povodcem.

Kaj če vaš pes sovraži zaboj ponoči?

Kaj če vaš pes sovraži zaboj ponoči?

Če vaš pes sovraži zaboj ponoči, ga poskusite postaviti v spalnico ali na hodnik poleg njega. Vaš pes se morda počuti bolje, če ve, da je ponoči blizu vas.
Če to deluje, lahko sčasoma premaknete zaboj v drugo sobo v hiši.

Če imate opravka s kužkom in on ponoči cvili, je lahko težko ugotoviti, ali hoče samo ven ali mora na kahlico.

Pojdite do zaboja in izgovorite besedo, ki jo običajno povezujete z odhodom ven. Če vaš kuža maha z repom ali kaže znake navdušenja, je to lahko znak, da mora iti. Če samo cvili, da bi šel ven, ga poskusite ignorirati.

Morda boste morali znova začeti postopek usposabljanja v zaboju, če ste v preteklosti nagradili cviljenje tako, da ste psa izpustili iz zaboja.

Zaključek zakaj moj pes nenadoma sovraži svoj zaboj?

zadnja beseda

Zaboj naj bi bil prijeten brlog za vašega psa. Če sovraži svoj zaboj, poskusite ugotoviti, zakaj. Nekaj ​​preprostih prilagoditev lahko reši težavo.

Če ste poskusili vse in nič ne deluje, imate morda psa, za katerega zaboj preprosto ne bo deloval. Po drugi strani pa se številni lastniki psov znajdejo, da odpravljajo zaboj, ko je njihov pes tako ali tako starejši.

Če res želite naj zaboj deluje in poskusili ste vse, kar vam je padlo na pamet, pogovorite se s svojim veterinarjem. Verjetno vas bodo napotili k specialistu za vedenje živali, ki vam lahko pomaga.

Všeč vam bo tudi: