Zakaj psi spijo s svojo zadnjico obrnjeno proti vam? (2022)

Psi spijo z zadnjico obrnjeno proti vam

Prebujanje iz prijetnega nočnega spanca je lahko včasih moteno, ko prva stvar, ki jo vidite, je hrbet vašega kužka tik ob obrazu. Če se vam ta situacija zdi znana, verjetno želite vedeti: “Zakaj moj pes spi z zadnjico proti meni?”

Obstaja veliko možnih razlogov, da vaš pes kaže takšno vedenje, ki se ljudem morda zdi tako nesramno. Psi rad spi z ljudmi in to lahko vodi do nekaterih posebnih vedenj. Preberite, če želite izvedeti, zakaj vaš pes rad spi z zadnjico v vašem obrazu.

Razlogi, zakaj psi spijo tako, da je njihova zadnjica obrnjena proti vam?

Zakaj psi spijo s svojo zadnjico obrnjeno proti vam?

Obstaja kar nekaj razlogov za tem, da se prebujate v ozadju svojega mladiča. Velika večina teh razlogov je pozitivnih. Zato se ne počutite, kot da bi morali odvrniti ta položaj spanja, razen če vas moti.

Zaščita

Zakaj se psi med spanjem obrnejo stran od vas? Ker vas ljubi in vas želi zaščititi, vaš mladič morda spi z zadnjico obrnjeno proti vam, ker želi biti v dobrem položaju za zaščititi vas, če pride potreba.

To ne pomeni, da so v vsakem trenutku pripravljeni na napad. Preprosto so v ugodnem položaju, če vas morajo zaščititi. Če je vaš pes zelo obramben, pazite, da ga ne prebudite nenadoma, saj ga to lahko preseneti.

Povezani članek: Zakaj moj pes spi in se me dotika?

Zaupanje

Velik del tega, zakaj vaš pes morda spi s svojo zadnjico obrnjeno proti vam, je lahko to, da vam zaupa. Obrnjena stran od vas je trden znak, da vaš pes ni zaskrbljen, da bi ga lahko napadli. Ne samo to, ampak zaupajo vam, da jim ščitite hrbet.

Lahko tudi ugotovite, da vam pes zaupa, če spi na hrbtu in boku. Vaš pes izkazuje zaupanje na različne druge načine, ko ne spi. Če se vaš pes zdi sproščen in prijeten v vaši bližini, vam verjetno zaupa. Mahanje z repom in mežikanje sta znaka, da vam zaupajo. Pogosto pes, ki vam zaupa, posluša vaše ukaze.

Podprite to zaupanje tako, da nežno komunicirate s svojim kužkom in se izogibate kakršnim koli vedenjem, ki bi lahko negativno vplivale na zaupanje vašega psa. Tudi vaš pes vam bo verjetno bolj zaupal, če ste v določenem razpoloženju. Lahko ugotovijo, ali ste nepredvidljivega razpoloženja, in manj verjetno je, da vam bodo zaupali.

Udobje

UdobjeVčasih se položaj spanja vašega psa zmanjša na enake stvari kot vaš. So udobne? Vaš mladič lahko spi z zadnjico obrnjeno proti vam, ker je to položaj, v katerem se počuti udobno.

Vaš pes se lahko tudi nekajkrat v spanju premakne, da se prilagodi spremembam temperature. Pogosto se živali obrnejo na drugo stran, če se želijo segreti ali ohladiti. Če so spi v tvoji postelji, morda delno to počnejo, ker želijo biti topli. Posledično lahko izberejo položaj za spanje glede na to, kako vroče jim je z vami.

Prispevek vonja

Psi imajo v bližini repa odišavljene žleze in te žleze morda uporabljajo, da vas zaznamujejo s svojim vonjem. Ta vonj drugim psom pokaže, da ste človek svojega psa. Številni hišni ljubljenčki radi združijo svoj vonj s svojimi lastniki, da ustvarijo vonj po hibridnem paketu.

Zahteve za hišne ljubljenčke

Če vaš mladič obožuje praske na hrbtu, je ta položaj za spanje morda preprost način, da zahtevate nekaj hišnih ljubljenčkov na svojem najljubšem območju. Ta želja bo postala še posebej očitna, če se vaš mladič aktivno približuje vam in vas prosi za hišne ljubljenčke.

Preden ponudite nekaj hišnih ljubljenčkov, medtem ko vaš pes spi, upoštevajte želje svojega psa. Medtem ko nekateri psi obožujejo dobro prasko po zadnjici, druge lahko prestraši nenaden fizični stik. Svojega psa božajte le med spanjem, če ni nagnjen k prestrašenosti.

Ali morate svojega psa odvračati?

Ker so razlogi za ta položaj za spanje večinoma pozitivni, vam ni treba preprečiti vašega psa, da bi izbral ta položaj za spanje.

Lahko se odločite, da svojemu psu predlagate nadomestne položaje za spanje, če preprosto raje nimate zadnjice v obrazu. Ne poskušajte preusmeriti vzorca spanja vašega mladiča, če je globoko zaspal.

Če se odločite za preusmeritev spanja vašega mladiča, to storite previdno. Izogibajte se kaznovanju psa za to, kako spi. Namesto tega jim dajte veliko pozitivne okrepitve za druge spalne položaje. Na primer, dajte svojemu psu veliko hišnih ljubljenčkov, ko se naselijo blizu vaših nog.

Sorodni članek: Zakaj moj pes spi ob vznožju postelje?

Zakaj vam psi dajo rit?

Zakaj vam psi na splošno postavljajo rit?Morda so še nekateri drugi primeri, ko vaš pes svojo zadnjico usmeri proti vam, ko ne spi. Kar nekaj razlogov za to vedenje se lahko nanaša na to, da vaš pes spi z zadnjico v vašem obrazu.

Na primer, vaš mladič lahko usmeri svojo zadnjico proti vam, če želi, da ga božate. Prav tako lahko potisnejo svojo zadnjico proti vam, da vas pozdravijo ali ker je to vedenje, ki ste ga okrepili.

Nekaj ​​nezdravega

Nekateri znaki lahko kažejo na okužbo z bolhami ali drugimi paraziti. Če psička zadnjica še posebej smrdi ali če si nenehno liže zadnjico, naj gre vaš pes k veterinarju.

Poleg bolh, trakulje, srčne gliste in drugi paraziti lahko okužijo mladiča in povzročijo, da je treba posebno pozornost posvetiti svojemu hrbtu. To vedenje lahko pokažejo tudi, če so njihove analne žleze zamašene.

Ali naj me skrbi, če moj pes ne spi z zadnjico ob mojem obrazu?

Potem ko ste slišali, da je velika večina razlogov za to, da vaš pes spi z zadrgo v vašem obrazu, pozitivnih, boste morda pomislili, da vam pes, ki raje spi v drugem položaju, ne zaupa.

Vendar imajo nekateri psi druge položaje za spanje, ki jim je ljubši. Samo zato, ker spijo ob tvojih nogah ali v svoji postelji, še ne pomeni, da te ne marajo. Morda imajo raje drugo mesto ali pa so preprosto pretoplo, ko so blizu vašega obraza.

V nekaterih primerih ima vaš pes lahko težave z zaupanjem in zato morda ne želi pokazati svoje zadnjice na vas. Dajte svojemu mladiču dovolj časa in prostora, da ugotovi, da ste nekdo, ki mu lahko zaupajo, tako da okrepite zaupljivo vedenje.

Kakšna druga vedenja pri spanju imajo psi?

Kakšna druga vedenja pri spanju imajo psi?

Poleg položaja na zadnjici imajo psi veliko drugih nenavadnih vedenj pri spanju. Če ste pozorni na to, kako spijo, se lahko veliko naučite o osebnosti in ravni udobja svojega kužka. Vsak pes je drugačen, zato ne skrbite, če vaš mladič kaže nekaj teh nenavadnih vedenj spanja.

Ob naših nogah

Priljubljena lokacija za spanje psov je ob vaših nogah. Psi spijo na tem območju že generacije. Podnožje postelje je dobro mesto za zaščito njihovih ljudi. Z vidika vašega psa ima to mesto tudi enake zaščitne in zaupanja vredne prednosti kot druga mesta z dodatno komponento udobja.

Morda je bolj udoben prostor, saj je malo verjetno, da se jih boste kotalili, ko so blizu vaših nog. Ta skrb je lahko še posebej pomembna, če je vaš mladič na manjši strani. Včasih se lahko vaš pes celo odloči, da se bo družil ob vaših nogah, če mu je všeč, kako vaše noge dišijo.

Na naših glavah

Verjeli ali ne, nekateri psi se lahko odločijo spati na vaši glavi. Psi vseh velikosti lahko izberejo ta položaj. Psi se pogosto odločijo za ta položaj, ker dobijo ločitveno tesnobo in morajo biti čim bližje vam.

Morda vas tudi zelo spoštujejo in želijo biti blizu vaše glave, da pokažejo to spoštovanje. Ta položaj je lahko še en način, da pokažete, da vas želijo zaščititi.

Uporabljam vas kot blazino

Mnogi psi bodo spali z glavo, naslonjeno na vaše telo, kot da ste njihova posebno udobna blazina. To bodo pogosto počeli, ker so srečni, udobni in vas imajo radi. V nekaterih primerih morda iščejo tudi nekaj prask na glavi.

Spanje za dobro temperaturo

V nekaterih primerih se lahko vaš pes odloči spati na posebej hladni ali trdi površini. To verjetno pomeni, da se počutijo kot potrebuje spremembo temperature. Vaš pes lahko tudi spi v določenih položajih, odvisno od tega, koliko toplote želi. Pes, ki želi biti toplejši, bo poskušal ogreti čim večjo površino telesa.

Zaključek zakaj psi spijo s svojo zadnjico obrnjeno proti vam?

Ko to preberete, razumete, da je zelo verjetno dobro, da vaš pes spi z zadkom blizu vašega obraza! Ta položaj nakazuje, da vas vaš mladič ne želi samo zaščititi, ampak vam zaupa, da ga boste v zameno zaščitili. Zato se stisnite k svojemu kužku in bodite prepričani, da spalni položaj vašega psa kaže, da mu je zelo mar za vas.

Drugi članki, ki bi jih želeli: