Zimska otroška obrt Rustikalni pingvin iz storžkov

Iščete preprosto in zabavno otroško obrt pingvinov? Ta ne bi mogla biti lažja. Otroci bodo radi naredili tega čudovitega pingvina iz šišk in med počitnicami bo videti čudovito po hiši. To je eden tistih zabavnih majhnih rustikalnih projektov, ki je idealen za izdelavo po zimskem sprehodu v naravi z otroki.

miniaturni pingvin iz borovih storžev na lažnem snegu

Pinecone Penguin Kids Craft

Z le nekaj potrebščin za obrt lahko naredite to obrt, ki jo lahko uporabite kot del praznične dekoracije ali kot igračo. Češček naredi tega pingvina kar se da srčkanega. Izdelava tega pingvina je tako zabavna, ker uporablja večinoma naravne ali reciklirane materiale!

Borovci so eden mojih najljubših obrtnih pripomočkov, saj so na našem območju BREZPLAČNI, saj jih lahko naberem na svojem dvorišču. Kot osnova malega bitja ali živali so za otroke zelo zabavne za izdelavo in izpadejo prav čudovite. Če vas zanima še kaj drugega s svojimi storži, si oglejte tega medveda iz šišk, sovo iz šišk, miško iz šišk, ježka iz šišk in celo to čudovito božično drevo iz šišk!

dama, ki drži pingvina iz šišk pred božičnim drevescem

Kaj naj uporabim za glavo pingvina?

Najboljša stvar za pingvinovo glavo je velika lesena perla. S tem je najlažje delati. Uporabite lahko tudi plastično kroglico ali celo kroglo iz pene. Žogice za ping pong so odlične, saj so enostavne za barvanje in cenovno dostopne. Seveda lahko uporabite vse, kar je majhno in okroglo in ga je mogoče naslikati, da ustvarite obraz pingvina.

pingvin iz storže na vrhu rdeče-bele pikčaste škatle

Kako naj pingvin ostane stabilen?

Obstaja nekaj idej, ki dobro delujejo, da zagotovite, da je vaš pingvin šišar stabilen in da lahko zlahka stoji na polici. Noge svojega pingvina sem prilepila na leseno rezino, ki sem jo že imela pri roki. Če tega nimate pri roki, lahko namesto tega uporabite eno od spodnjih idej.

  • Karton
  • Karton
  • Plastični pokrov
  • Pokrov kozarca Marson
  • Kakršni koli lesni ostanki

Želite samo nekaj, kar je ravno na dnu in dovolj težko, da držite pingvina, ne da bi se prevrnil na polico. Lahko ga celo prilepite na odpadno kovino ali kaj podobnega zlomljeno podlago lopatice. Bodite ustvarjalni in predelajte predmete, ki jih že imate pri roki.

miniaturni pingvin iz šišk na mizi ob snežaku v nogavici

Kaj lahko uporabim za pingvinove noge?

Za noge pingvina iz šišarja lahko uporabite poljubno število predmetov, ki jih že imate pri roki. Uporabil sem penasti papir, ker je bil že pri roki in ga je bilo zelo enostavno rezati v obliko. Seveda lahko postanete ustvarjalni in namesto tega uporabite to ali poljubno število spodaj navedenih elementov.

  • Karton, lepenka, papir za beležke, gradbeni papir ali plošča za plakate.
  • Čistila za cevi so oblikovana v obliki stopal.
  • Plastični, kovinski ali predelani predmeti iz celotne hiše, kot so zlomljene vilice, lopatice, kosi posod za hrano itd.
  • Nalepke, ki izgledajo kot noge, nameščene na papir itd.
  • Vejice, ki so pobarvane rumeno in zlepljene v obliko stopala.

Za ustvarjanje svojega pingvina ni ene same možnosti. Namesto tega lahko postanete super ustvarjalni in svoji ptici dodate edinstven videz z nekoliko drugačno možnostjo za stopala, obraz in celo dodane okraske na storže.

lažni pingvin iz šišk pred lesenim ozadjem

Kako lahko to uporabim?

Všeč mi je to plovilo za pingvine, ker obstaja toliko načinov za njegovo uporabo. Lahko ga uporabite kot ljubek praznični okras. Če ste videli rustikalno obrt Božičkove delavnice, ki smo jo izdelali, lahko uporabite te ljubke pingvine kot del hiše. Lahko sedi zunaj njega kot del zimskega prizora.

To lahko uporabite tudi kot del poučevanja s svojimi otroki ali v učilnici na domu. Je popoln dodatek k študiju pingvinskih enot ali zabaven način, da otroke navdušite nad arktičnimi bitji. Odlično se obnese pri vsakem študiju arktičnega tečaja ali celo za pomoč pri branju knjige o pingvinih.

Otroci bodo tega pingvina radi uporabljali tudi kot del ustvarjalne igre. Bilo bi kot nalašč za pretvarjanje igranja ali v diorami, ki so jo naredili iz arktičnega ali celo živalskega vrta. Otroci lahko igrajo arktične prizore ali pa jih uporabljajo med igranjem z drugimi igračami in figurami.

pingvin iz šišk sedi na lažnem snegu z modrim ozadjem

Ali lahko otroci to naredijo z mano?

Ta otroška obrt pingvinov je zabaven način za ustvarjanje z otroki. Otrokom je dovolj preprosto, da počnejo z vami in potrebujejo zelo malo nadzora. Če pa otroci izdelujejo to obrt, boste morali spremeniti način lepljenja stvari skupaj. Naj uporabijo nestrupeno lepilo, ki je varno za otroke, ali pa sami ravnajte s pištolo za lepilo in jim pustite, da naredijo dekoracijo, slikanje in podobno, da se izognete poškodbam zaradi vročega lepila.

Za obrt lahko uporabite druge vrste lepila, kot so šolsko lepilo, lepljivo lepilo ali podobni predmeti, ki so varni za otroke. Morda ne bo tako močan in bi se lahko razpadel, zato boste želeli to upoštevati, če ga uporabljate kot dekor. Prav tako želite zagotoviti, da se lepilo posuši, saj se tradicionalno lepilo ne suši tako hitro kot pištola za lepilo.

miniaurni pingvin iz borovih storžev na rdečem in belem papirju

Ali moram najprej očistiti storže?

Vedno želite najprej očistiti storž. Ko zunaj najdete borove storže, lahko v sebi nosijo umazanijo in ostanke. Lahko imajo tudi majhne žuželke, ki jih ne želite prinesti v hišo ali imeti v svojem obrtu. Najbolje je, da storžek očistite, preden ga uporabite za to čudovito plovilo za pingvine.

Če uporabljate borove storže, kupljene v trgovini, kot so tiste, ki jih lahko dobite v trgovini za obrt, lahko ta korak običajno preskočite, vendar če se odločite, da jih vseeno očistite, ne bi bila slaba ideja.

Raje napolnim vedro z 1 galono vode in polnilom belila, da razkužim in ubijem karkoli v njih. To lahko storite tudi s 1/4 skodelice kisa v 1 galoni vode, če se raje izognete uporabi belila.

Pingvin iz šišk na rdečem in belem papirju s prazničnimi okraski v ozadju

Potrebne zaloge

črni in rjavi papir s storžkom na rdeči mizi

Kako narediti pingvina iz šišk

V dobro prezračenem prostoru poškropite storže z belo barvo v razpršilu, da robom dodate malo bele barve, ne pa da premažete celotnega storže. Odstavimo, da se posuši.

ročno pršite belo barvo na storže

S črnim markerjem narišite “v-obliko” na kroglico ali kroglico in jo pobarvajte, da ustvarite glavo pingvina. Dodajte dva majhna črna kroga za oči.

črni marker, ki nariše obraz na beli kroglici

Majhno palčko ali zobotrebec prilepite pod oči, da ustvarite pingvinov nos, nato pa to odložite.

ročno lepljenje zobotrebca na rob pingvinove glave

Na kos penastega papirja narišite in izrežite dva stopala.

modre škarje, ki režejo obliko stopal iz rjavega penastega papirja

Zdaj posušeni storž prilepite na vrh nog.

rjave noge, ki se lepijo na dno storže

Nato zlepite stopala in storž skupaj na vrh lesene rezine.

storžek, ki je prilepljen na vrh lesene rezine

Na vrh pingvina pritrdite poslikano in zdaj suho perlo, ki ustvari celotno telo.

roka, ki drži obraz pingvina na vrhu storže

Iz kosa črnega filca izrežite dve obliki kril in prilepite po eno na vsako stran pingvinovega telesa.

dama, ki lepi krila iz filca na plovilo za pingvine

Več idej za izdelavo pingvinov

Če imate radi pingvine, potem je spodaj nekaj odličnih idej, ki jih dodajo več na vaš seznam projektov izdelave. Naredite svoje edinstvene različice in jih dodajte svojemu prazničnemu dekorju ali pa se preprosto zabavajte z izdelavo. Dodajte jih med zaznamke, natisnite vadnice ali jih pripnite na svoje najljubše plošče Pinterest za ustvarjanje.

Donos: 1

pingvin iz storže na vrhu rdeče-bele pikčaste škatle

Kakšna zabavna ideja, da naredite te rustikalne otroške obrti s pingvini iz borovih storžev, ki jih lahko dodate v vašo praznično dekoracijo! Preprost projekt po navdihu narave!

Aktivni čas
20 minut

Skupni čas
20 minut

Težavnost
enostavno

Ocenjeni strošek
0 $

Opombe

Prilagodite svojega pingvina s klobukom ali šalom za drugačen videz.

Priporočeni izdelki

Kot pridruženi član Amazona in član drugih partnerskih programov zaslužim s kvalificiranimi nakupi.

Končana galerija projektov

ženska v karirani srajci drži pingvina iz šišk

Dodajte bleščice, da bo vaš pingvin zasijal.

Pingvin iz šišk na leseni mizi s ponarejenim snežakom v ozadju

Uporabite to kot del vaše zimske vasi!

pingvin iz šišk sedi na belem ozadju